El passat 29 de gener es va celebrar el Ple de pressupostos. Va ser un ple amb un endarreriment de 2 mesos respecte al que estàvem acostumats els darrers anys. El motiu no era cap altre que el Partit Demòcrata no donava suport als pressupostos i, per tant, el PSC estava obligat a buscar pactes alternatius.

Aquest any el nostre vot no podia ser favorable per dos motius: En primer lloc, per l’incompliment de part dels acords del pressupost anterior que havia decantat el nostre vot favorable i, en segon lloc, pel posicionament del govern de la ciutat respecte al procés a nivell nacional.

Alguns incompliments són, per exemple, la instal·lació de comptadors regressius als semàfors amb control de pas en vermell. En aquest cas, davant l’informe negatiu per part de la policia local, el govern local va decidir implantar una solució diferent sense informar-nos ni valorar-ho amb nosaltres. Altres incompliments serien la implantació d’una aplicació per a la gestió de la via pública, el pagament de deutes amb l’administració amb serveis socials per a la gent amb dificultats econòmiques, la creació d’un registre d’empreses locals i implantació de mecanismes per augmentar la transparència de les contractacions menors, entre d’altres.

Tot això ens va portar a fer dos vots diferenciats: un vot en contra dels pressupostos pels posicionaments polítics respecte al procés i als diferents incompliments que s’han produït i un vot d’abstenció com a mostra de suport als treballadors de l’ajuntament, entitats i la ciutat en general. Independentment del sentit dels nostres vots, aquests no van tenir cap tipus d’influència en el resultat final de la votació, ja que el PSC s’havia assegurat l’aprovació dels pressupostos amb l’abstenció de Canviem Mollet.

Valorant el pressupost aprovat, Canviem es podria haver abstingut també els anys anteriors. El pressupost és un calc dels pressupostos precedents i totalment continuista, per molt que argumentin que ara són més d’esquerres. El pressupost sol s’ha ampliat en 195.000 €, el que representa un 0,32% respecte al 2017.

Per coherència tampoc podrem donar suport a l’aprovació dels comptes del 2017. És evident que no podem aprovar l’execució d’un pressupost si els pactes als que havíem arribat per la seva aprovació no s’han complert.