Aquest cap de setmana s’han succeït dos fets a Mollet del Vallès que s’han fet públics a les xarxes socials i a diferents mitjans de comunicació:

 

  • Un grup de joves favorables a la independència i al referèndum de l’1 d’octubre van ser increpats a Rambla Nova mentre feien una enganxada de cartells. Un vídeo del que va passar s’ha publicat a diferents mitjans de comunicació i s’ha distribuït per les xarxes socials.
  • La cercavila amb centenars de persones que es va organitzar prèvia a l’acte unitari per la democràcia que es va fer a Plaça Catalunya va passar per davant de l’edifici on viu l’alcalde de la ciutat. Sembla, segons nota de premsa del PSC, que es va aprofitar per increpar des del carrer a l’alcalde en el seu entorn familiar i privat. La nota de premsa es va escampar per les xarxes socials i en algun mitjà de comunicació.

Des del Partit Demòcrata volem denunciar les dues actuacions. No podem acceptar de cap manera que des de cap posicionament a favor o en contra del referèndum de l’1 d’octubre s’increpi o s’amenaci als que pensen diferent o mantenen posicionaments polítics contraris.

L’1 d’octubre ha de ser una mostra de democràcia i participació ciutadana i no pot ser l’excusa per justificar els enfrontaments entre cap dels posicionaments per molt distants que siguin. Cridem a la ciutadania a respectar als altres i a evitar els enfrontaments i a increpar-se mútuament més enllà del debat polític i ciutadà que s’espera en una societat avançada democràticament.